Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Saint Vitus - Lillie: F-65 (Season of Mist)


Οι Saint Vitus ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, η συνταγή είναι μοναδική και πέρα για πέρα επιτυχημένη. Όχι, δεν ήρθαν να κάνουν μια καινούργια αρχή σε μια νέα εποχή, απλά επέστρεψαν αποδίδοντας φόρο τιμής στο παρελθόν με το άλμπουμ Lillie: F-65.
Το Lillie: F-65, που στην επιστημονική του απόδοση μεταφράζεται σε είδος βαρβιτουρικού, είναι η απόλυτη μουσική καταδίκη που ετοίμασαν στους οπαδούς τους τα μεγαθήρια Scott "Wino" Weinrich (φωνητικά), Dave Chandler (κιθάρα), Mark Adams (μπάσο), και Henry Vasquez (ντραμς), ο οποίος αντικατέστησε επάξια τον αδικοχαμένο προ διετίας Armando Acosta.

Οι τύποι αυτοί λοιπόν δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν, κρατούν για τα καλά το κλειδί του doom και ξέρουν να γράφουν δισκάρες. Το Lillie: F-65 είναι μια από αυτές. Τα λόγια μοιάζουν φτωχά για να περιγράψουν όλο αυτό που συμβαίνει στην μικρή διάρκεια του άλμπουμ, που αγγίζει τα 33 λεπτά.

Δεν προλαβαίνεις να πατήσεις το [play] και ναι! αυτά είναι τα μάγκικα φωνητικά του Wino, τα riff που ξεπηδούν από τα ηχεία μοιάζουν με ξεσπάσματα, το "Let Them Fall" βγάζει πολύ σκοτεινιά, όπως και το ορχηστρικό "Vertigo". Λίγο αργότερα έρχεται το "The Waste of Time". Eπιθετικό, θυμίζει κάτι από το "Electric Funeral" των Black Sabbath. Ακόμα πιο αρρωστημένες μελωδίες είναι αυτές που ακούγονται στο "Dependence", όπου τα ξερά ντραμς και αυτό το διαολεμένο μπάσο παίρνουν φωτιά, την ώρα που ο Wino ουρλιάζει απελπισμένος I depended on you. Καθώς ο δίσκος φτάνει στο τέλος με το "Withdrawal", το δεύτερο ορχηστρικό κομμάτι εδώ, αν δεν προσέξεις ότι είναι το τελευταίο τραγούδι θα έχεις την εντύπωση ότι συνεχίζει να παίζει το "Dependence".

Η τελευταία κυκλοφορία των Saint Vitus θα σε αφήσει να τραβήξεις μερικές τζούρες από την μαγεία που σου προσφέρουν για άλλη μια φορά. Απoλαύστε το!

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου