Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

This is Nowhere & De Sades - We Split For The Ladies (10" split)

Πόση ένταση, ενέργεια και αυτοπεποίθηση χωράει σε ένα σπλιτάκι; Πιστέψτε με αρκετή. Το We Split For The Ladies είναι μια ευχάριστη έκπληξη που μας έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, στο οποίο συμμετέχουν δύο από τις πιο αξιόλογες μπάντες της χώρας. Οι This is Nowhere και οι De Sades ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα 10" split, που κυκλοφορεί από τα ίδια τα συγκροτήματα σε 500 αριθμημένες κόπιες, μέσα από το συνεργατικό label της Hands In Sand (0002).

Οι This is Nowhere αναπαραγάγουν τον πατροπαράδοτο stoner και desert ήχο. Έγχορδα κουρδισμένα σε χαμηλές συχνότητες, έντονο groove, εναλλαγές ανάμεσα σε ψυχεδέλεια και δυναμικά grudge περάσματα. Το "A Possible End?" πιο μελωδικό, πιο ταξιδιάρικο, με ξεσπάσματα και στο "Domino Memories" οι This is Nowhere έχουνε μπουκώσει τους ενισχυτές με περισσότερη βαβούρα, βρομιά και δυναμισμό. 

Με τους De Sades τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, punk-blues, ροκενρολιές και garage βλασφημίες. Οι De Sades φτύνουν πρόστυχα λόγια, βουτηγμένα στο αλκοόλ, στήνοντας το ιδανικό soundtrack ενός ελληνικού Fear and Loathing in Las Vegas, στην άσφαλτο της.... Εγνατίας οδού. Ο τίτλος του "Motherfuckin Blues" νομίζω λέει αρκετά και δείχνει τις προθέσεις της μπάντας για βρόμικο Rock n Roll, άλλα και το "Keep It Coming" μαρτυράει ότι οι De Sades δεν έχουν πρόθεση να μας χαϊδέψουν τα αυτιά και να πειραματιστούν με διαφορετικούς ήχους.

Και οι δύο μπάντες δείχνουν να έχουν σαφή προσανατολισμό και δεν αμφιταλαντεύονται. Ακούγονται σίγουροι για αυτό που κάνουν και το κάνουν καλά. Το We Split For The Ladies λοιπόν είναι μια ενδιαφέρουσα κυκλοφορία με απολαυστικό περιεχόμενο, προσεγμένο artwork και οι περιορισμένες κόπιες που έχει κυκλοφορήσει, του δίνουν μια συλλεκτική αξία.
thisisnowhere bandcamp
De Sades myspace
Hands In Sand

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου