Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Solarmonkeys Interview

Rancho de la Luna: Καλώς ήρθατε στο Rancho! Θα 'θελα για αρχή να μας συστηθείτε!
 
Martin: Κάλως σας βρήκαμε παιδιά. Είμαστε οι Solarmonkeys, πενταμελής μπάντα με έδρα την Αθήνα και παίζουμε ροκ...Υπάρχουμε τον τελευταίο χρόνο και ελπίζουμε να έχουμε την δύναμη και την διαύγεια για να συνεχίσουμε αρκετούς ακόμα.

RdlL: Σύντομα θα κυκλοφορήσετε το πρώτο σας EP. Ποια είναι τα σχέδια σας για την προώθηση του;

Martin
: Το ΕΡ θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο, είμαστε σε διαδικασία επιλογής και ηχογράφησης ακόμα μιας και προκύπτουν συνεχώς καινούρια κομμάτια. Δεν έχουμε ιδέα από που και πως θα κυκλοφορήσει. Πολύ πιθανό να το έχουμε για αρχή μόνο σε ψηφιακή μορφή, αλλά όχι mp3, στο bandcamp ενώ παράλληλα να κόψουμε κάποια ελάχιστα cd ή 7'' βινύλια για κάποιους φίλους αλλά και για promo μπας και βρεθεί καμία εταιρία. Για την προώθηση θα πάμε παραδοσιακά με συναυλίες και προσπαθώντας να κερδίσουμε λίγο airplay μέσα από ανεξάρτητες ραδιοφωνικές εκπομπές.

RdlL: Αν σας ζήταγε κάποιος να περιγράψετε την μουσική σας, ποια θα ήταν η απάντησή; 


Martin: Παίζουμε ροκ επηρεασμένο από μπάντες που εμφανίστηκαν κατά την δεκαετία του ’90. Λειτουργούμε με απλές φόρμες (εισαγωγή, κουπλέ ρεφρέν, γέφυρες), αγαπάμε τα riffs, τα groovy rhythm patterns και χρησιμοποιούμε σε σημεία κάποια analog pads, Hammond και όποιους ηλεκτρονικούς ήχους  αποφασίσουμε ότι κολλάνε στις συνθέσεις μας.
RdlL: Μέχρι στιγμής πως βλέπετε την ανταπόκριση του κόσμου; Είναι αυτή που περιμένατε;

Martin: Βλέπουμε ότι αρέσει σε κόσμο αυτό που κάνουμε, ακούμε όλα τα σχόλια, τα φιλτράρουμε και συνεχίζουμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για εμάς, σίγουρα δεν περιμέναμε μέσα σε ένα χρόνο να έχουμε τέτοια ανταπόκριση.

RdlL: Θέλω να μου μεταφέρετε το κλίμα που επικρατεί στις ηχογραφήσεις και τις πρόβες σας...


Martin: Πέφτει ξύλο...χαχαχα! Στο στούντιο πηγαίνουμε αρκετά προετοιμασμένοι για το τι θα κάνουμε μιας και οι ώρες κοστίζουν χρήματα. Στις πρόβες υπάρχουν στιγμές που δουλεύουμε πολύ και αλλάζουμε μέρη, ψαχνόμαστε, συζητάμε για το τι θα κάνουμε αλλά υπάρχουν και επικές στιγμές κοτσάνας και βλακείας.

RdlL: Ποιος γράφει τους στίχους και ποιος την μουσική;
 

Martin : Στην αρχή πήγα εγώ κάποια κομμάτια στα παιδιά μιας και η όλη φάση ήταν δική μου ιδέα. Δηλαδή εδώ και τρία χρόνια είχα σαν σχέδιο να φτιαχτεί η μπάντα, έγραψα κάποια μουσική, μάζεψα τους μουσικούς, που θεώρησα κατάλληλους, και εγένετο Solarmonkeys. Πλέον συμμετέχουμε όλοι στην ενορχήστρωση των συνθέσεων. Συνήθως θα φέρω κάποιο riff στην κιθάρα και θα αρχίσουμε να δοκιμάζουμε πάνω του ιδέες...τους στίχους τους δουλεύει ο Γιάννης ενώ κάποιες φορές του στέλνω κι εγώ καμιά ιδέα. Χρησιμοποιούμε πολύ την ανταλλαγή αρχείων μέσω mails και αυτό μας έχει γλιτώσει πολύ χρόνο.

RdlL: Το mastering του "Inside Your Head" ανέλαβε ο Dave Collins. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία; Σας έδωσε καμιά καλή συμβουλή;

 Martin : Μας έχουν ρωτήσει πολλές φορές αλλά η αλήθεια είναι πως ήταν πανεύκολο. Τον βρήκαμε στο διαδίκτυο, του στείλαμε mail ότι θα θέλαμε να συνεργαστούμε, στη συνέχεια του στείλαμε υλικό και...αυτό! Συμβουλές δεν μας έχει δώσει ακόμα, θα ήταν καλή ιδέα να τα πούμε κάποια στιγμή από κοντά.
RdlL:Ποια είναι τα συγκροτήματα και οι μουσικοί που σας έχουν επηρεάσει;

Martin: Θα σου πω τα δικά μου και ότι ξέρω για τους υπόλοιπους. Γενικά ενώ έχουμε κοινό στόχο για το πως θέλουμε να ακουγόμαστε οι επιρροές του καθενός είναι διαφορετικές. Εγώ και ο Γιάννης είμαστε αρκετά κοντά στην σκηνή του Seattle, οι δικοί μου αγαπημένοι είναι οι Soundgarden. Από ‘κει και και πέρα ο Μάριος έχει πολλά funk, r’n’b και soul ακούσματα ενώ παράλληλα λατρεύει τους Pantera μιας και έχει υπάρξει φανατικός μεταλλάς.  Ο Άλεξ είναι σε μια πιο indie/post κατάσταση ενώ ο Δημήτρης έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα εναλλακτικών ακουσμάτων. Θεωρώ σημαντικότερο όλων ότι γενικότερα στην μπάντα ακούμε πολύ μουσική μέσα στη μέρα και πολλές φορές συζητάμε γι’ αυτά που ακούμε. 

RdlL: Αν σας δινόταν η ευκαιρία να συνεργαστείτε με όποια μπάντα η όποιον μουσικό θέλετε, ποια θα ήταν η Νο 1 επιλογή;

Martin
: Μόνο έναν...; όσον αφορά εμένα θα έλεγα τον Josh Homme.

RdlL: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Ποιες είναι οι ιδέες για το πρώτο σας  full length άλμπουμ;

Martin
: Το μόνο σχέδιο είναι να συνθέσουμε καλή μουσική. Να είμαστε ικανοποιημένοι κάθε φορά που τελειώνει ένα τραγούδι και να βρίσκει τον δρόμο του προς τους φίλους εκεί έξω. Μόλις συγκεντρώσουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό από συνθέσεις θα κάνουμε την επιλογή μας και θα κυκλοφορήσουμε και το πρώτο μας full length. Πιστεύω ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα...

RdlL: Όσον αφορά τις εμφανίσεις σας, έχετε προγραμματίσει κάποια λάιβ?
 

Martin : 15 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο στο Κ44 μαζί με τους Puta Volcano, μια μπάντα που αν δε την έχει δει κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει. Από ‘κει και πέρα όποιος θέλει μπορεί να ενημερώνεται από την σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/solarmonkeys).

RdlL: Κάτι τελευταίο; 

Martin : Κατ’ αρχήν ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Έπειτα αυτό που λέμε πάντα...υποστηρίξτε την ανεξάρτητη ελληνική σκηνή ώστε να καταφέρει να βγει προς τα έξω. Αγοράστε την μουσική, τα μπλουζάκια, πηγαίνετε στις συναυλίες που κάνουν οι μπάντες. Το ποσό που χρειάζεται για να το κάνει κάποιος αυτό κυμαίνεται από 0 έως 10 ευρώ, μιας και οι περισσότερες συναυλίες είναι με ελεύθερη είσοδο... αν αρχίσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να στηρίζουν τη σκηνή θα δουν ότι υπάρχει πολύ καλό υλικό εκεί έξω. Σας ευχαριστούμε και πάλι, ελπίζουμε να σας δούμε όλους κάποια στιγμή εκεί έξω. Take care!  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου